Monday, June 24, 2013

udang galah gosok gigi

Assalamualaikum =)



Alhamdulillah Allah masih bagi aku peluang teruskan belajar kat IPG ni. sekarang aku dah semester 6 yeaaay. suke angat itew tau !! huhuhu 

sebenarnya dah seminggu aku dekat bangi ni ha. tapi baru hari ni tergerak hari nak update blog ni. yelah, bila kawan-kawan semua tanya terpaksa lah jugak aku update. alah, aku tau sangat depa tu. bukan nak baca sangat tapi nak tengok muka sensorang bertempek dalam blog aku ni :p

tak sangka pulak aku bila masuk sem 6 ada pulak seminar pendidikan pergigian. kat dalam seminar tu kami belajar lah semua macam mana nak gosok gigi dengan betul, lepas tu belajar cara buat rancangan pengajaran harian berkaitan tentang pendidikan pergigian. ha tengok, ingat bakal ustajah belajar alif ba ta saja ka kikikiki. 

tapi part yang paling best dalam seminar ni ialah part sensorang kena tunjuk gigi kat doktor. ingat kan zaman sekolah rendah je ada mendalah ni semua. rupanya dah tua bangka pun kena check gigi dengan cara macam ni =)




dengan kad rawatan masing-masing. takut kite taw. nervous macam time sekolah tu hehehe. tapi kali ni just check jelah. kalau ada masalah depa akan suruh refer kat klinik.



nampak tak gigi besar tu?? tetiba teringat kena gosok gigi kat tepi longkang ramai-ramai muehehe.



sila baca yer adik-adik macammana panduan nak jaga gigi. lepas tu baru tengok muka dak pira kat sebelah tu =)



sila hayati penjagaan gigi masing-masing :p



banyak nau spesis berus gigi yang ada. baru aku tahu hari ni 



aunty nurse tu dok bagi penerangan cara nak jaga gigi dengan betul. tetiba esok jugak nak pergi scaling gigi. last aku pergi tahun 2009. punya lah lama kan hikhikhik.




kakyong and dak pira.

lepas syioook pergi seminar tu, petangnya pulak kami keluar untuk buka puasa.



atun and kakyong.

tudung kak bedah memang toksah cakap la. memang tak pernah sesuai dengan muka yang bolat tu. atun jer mantain lawa kehkehkeh



kak semah dengan dak pira. bergaya jer lebih dengan nasi orang. walhal tak puasa pun muahaha.



heroin dalam cerita ni. sapa nak makan nak goreng udang galah yang ohsem silalah datang ke Perantau Hill, bangi. tapi nasi ni minah yang punya haha. dia makan sensorang je udang tu. tak bagi pun kat orang lain. kedekut tau wakaka. kalau dia tau aku mengumpat ni habislaaaa =)

taktau nak letak tajuk apa jadi aku combine-kan jelah udang galah dengan seminar pergigian tadi. 

ok sekian entry yang tak berpekdah ni =)



1 comment:

Norlidawati Jaafar said...

salam nida
ni kak ida
akak ni newbies blogger
akak baru je follow blog nida
jemput ye follow blog akak
umielman.blogspot.com

kami

Daisypath Anniversary tickers

i love my blog

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers