Thursday, November 7, 2013

kenangan takkan aku lupa

Assalamualaikum =)


sekarang kan  tengah mood exam. first paper aku ambil minggu lepas. kalau ikut slip exam, jadual untuk exam yang seterusnya ialah 7/11/2013 bersamaan dengan hari khamis. kira semalam lah. 

dekat slip exam tulis start pukul 2 sampai 4.30 petang. so aku pun study lah macam biasa. sehari sebelum exam kemain lah tak layan benda-benda lagho dah. bukan aku sorang. kawan-kawan yang lain pun semua macam tu kot hahaha. biasa macam tu lah. sehari sebelum exam tengok muka memasing stress je.

bila dah seharian study (tak dalah seharian sangat benornya, ada gak time tido hehe) dalam pukul 11 lebih macam tu aku dah stop dah. konon esok bangun pagi baru nak buat final touch up. nama je study, tapi banyak lagi benda aku tak ingat sebenarnya. biasanya kalau exam petang, yang aku baca time pagi tu la yang paling ingat hihi.

confident je kan nak buat final touch up esok pagi.so malam tu sebelum tido pun aku tak buat preparation apa lagi untuk exam. baju tak gosok lagi, tudung tak gosok lagi. paling best otak pun dah set exam petang. siap boleh main game lagi ha hahaha. kan banyak lagi masa sebelum pukul 2 tu. macam-macam lagi boleh buat huhuhu.

ok takpe. esoknya( hari exam) aku bangun lah subuh macam biasa. lepas tu siap tido balik. sebelum tido dah set jam nak bangun pukul 9am. pukul 9 tu baru nak start study balik kononnya.

tapiiiiiiiii.............................................

tetiba pukul 8 suku macam tu kawan aku call dia kata exam sebenarnya pagi. aku tak tanya banyak dah masa tu. terus bangun dari katil pergi tengok classmate kat bilik sebelah. rupanya depa pun sedap je tido sebab tak tahu apa-apa lagi hahaha. lepas tu baru aku call balik kawan aku tadi untuk confirmkan betul-betul. memang betul pun. rupanya unit peperiksaan salah buat jadual.

roommate aku pun bangun dengan muka terkejut terus pergi toilet. dekat toilet pun riuh macam pasar malam dengan budak course lain lagi. kiranya semua sem 6 mengalami nasib yang sama lah hari ni haha. ada yang tak sempat nak mandi pun ada. aku pun main ambil je baju dalam almari yang rasa tak payah iron, tudung pun rembat je mana yang ada wahaha.

yang duduk hostel macam kami ni kira ok lagi. ada classmate aku yang tengah menyapu rumah kat Banting pun ada. tak tahu laki dia drive macam mana, setengah jam je dah sampai maktab. ada yang dari seri kembangan lah kajang lah. aku syak, mesti masuk exam tak mandi semua tu kikikiki.

exam yang sepatutnya start pukul 8.30 terpaksa la dilewatkan. bilik yang aku exam start 9 suku. ada gak yang start lambat sebab sampai lambat. tapi orang takleh marah la sebab bukan salah student pun. siap dapat air dengan roti lagi time jawab exam tadi. tak pernah seumur hidup aku tengah exam dapat macam tu. kan bagus kalau setiap kali exam macam tu muehehe.

itu lah kisahnya. dah berapa kali exam sebelum ni tak pernah pun jadi macam ni. tetiba aku dah sem 6 baru jadi macam ni. takpe takpe pengalaman huhuhu. sekarang ni berdoa jelah moga tak ada yang kena repeat paper sem depan. dah la soalan pun macam tah pape. syiok je aku hentam kromo tadi :p

pengajaran. lain kali kena tanya gak kawan-kawan dari IPG lain . make sure semua jadual sama. dalam kes ni jadual IPG aku je yang tersilap. yang lain semua memang dah tahu exam pagi huhu

ok bye. 




7 comments:

ju said...

prank birthday mah

CAHAYA HIDUPKU (Nur Hayati) said...

Teringatlah akak masa study dulu Nida... macam2 perangai tapi menyeronokan semasa di Universiti ni :)

:: Mrs.Eady :: said...

wahh sambil jawab sambil kunyah roti..kerlassss :D

Mizz ErMa said...

laa, yeke..nasib baek malam tu da sempat study skit2 kan, kesian dekat sesape yg nak tggu study time last min..hehe

mia izzati said...

untung dapat belaja dulu kan..

cherry_ijau said...

ngeri betul kenangan ni

aisya said...

tak bestnya jadi mcm ni.. sabar je lah.. boleh plak tersilap print jadual..

kami

Daisypath Anniversary tickers

i love my blog

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers