Sunday, November 3, 2013

koren drama - GOOD DOCTOR

Assalamualaikum =)


memandangkan jadual exam aku terlalu lama sangat gap sampai seminggu jadinya kerja aku memerap jelah kat bilik seharian. bila dah memerap kat bilik lama-lama mula lah rasa macam boring je macam bosan je macam comel je eh!! 

dah taktau nak buat apa, nak study malas lagi so sepanjang duduk kat bilik kerja aku melayan cerita korea jelah. stock runningman pun dah habis. sekarang ni aku ulang balik tengok dari episod satu hihihi. sendu kalau mak aku tau anak dia macam ni hahaha.

bila bosan gelak-gelak tengok runningman aku godek-godek drama korea pulak yang ada dalam hard disk. lepas tu roommate aku  cakap drama Good Doctor best sangat. bila dia dah cakap macam tu aku pun try lah tengok. 

sekali tengok episod 1 memang pun, rasa macam best je macam syok je. so, aku pun layan la sampai episod last kehkehkeh. 

tak tahu lah kan, aku rasa macam aku ketinggalan zaman je. rasanya orang lain semua dah tengok. aku je macam jakun sikit kot sebab baru habis tengok =)



ni lah hero dalam cerita tu. aku google nama sebenar dia ialah Joo Won. aku memang cenggitu. lepas habis tengok cerita mesti aku akan google nama pelakon-pelakon dia muehehe. asal artis sanggup ajer nak google. budak-budak zaman sekarang macam ni la :p



cerita ni pasal Park Si On yang ada masalah Autism tapi nak jadi doctor. aku rasa budak autism ni memang spesel la. comel =)



memula tengok cerita ni mesti aku tutup mata time depa nak buat operation. tapi dah lama-lama rasa rilex jelah.



wuuuu darah wuuu. kalau tengok real ni memang pengsan dah aku ni kikiki


macam real je tengok depa belah perut orang. walhal berlakon je pun




yang ni heroin dalam cerita tu. nama betul dia Moon Chae Won



last sekali hero and heroin couple dua orang. ingat orang autism tak da orang nak ke =)



dalam semua pelakon yang paling aku suka budak ni lah. comel je. dia jadi Park Si On masa zaman kecil. pandai sangat dia berlakon jadi autism. 



moral of the story jangan la pandang rendah dekat orang walaupun tu dia tu dalam kategori OKU. orang yang macam tu pun ada perasaan jugak macam orang normal . cikgu bagi nasihat ni ha. please take note bhahaha.

ok sekian entry tak da motif.


9 comments:

Rosmiza Ali said...

Akak lagi lah tak pernah tengok.. Huhu.. Lagi ketinggalan zaman kot..
ZON PERMAISURI CHOMEL

mama sara nur said...

Dulu2 suka layan skrg he heee tgk drama tv je tu time mlm sblm lelap mata
Hero heroinnya lawa2 kan

Nieda said...

eh nama kita sama

Azhafizah Md Nor said...

kalau tgk running man tak tgk drama korea lain..hee..drama ni xlarat nak tgk..banyak episod lak nak tunggu ending.

mamyharraz said...

akk pun suka je layan citer korea sbb diorg cute :)

adzairdawati makdara said...

mcm menarik citer ni..

mama maman aka yana said...

kita br terjebak kat astro 393... hihi... layan

Anonymous said...

Cuba tgk team medical dragon..Japan series..nma hero ,asada ryutaru...sgt best...4.5 *..

murni mohamad said...

Hihi..kte pon br tgok...ktegori jakun jgk laa..koh koh koh..aah..bdk yg jd si on mse kecik ni comey jee..suke3...dr.cha cun .. park si on hensem...sesuai2

kami

Daisypath Anniversary tickers

i love my blog

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers