Thursday, September 6, 2012

muhammad arief imtiyaaz

Assalamualaikum =)



setakat ni aku dah ada enam orang anak buah. insyaAllah tahun depan bertambah lagi sorang. tak sabau pulak aku. maklumlah anak sendiri lambat lagi =) anak buah aku yang paling sulung dah 6 tahun sekarang ni. bukan takat sulung dalam family aku, tapi sebelah abang ipar aku pun anak buah aku yang sulung ni pun yang sulung gak. paham tak? hehe disebabkan dia memang betul-betul anak buah yang sulung maka tercetusla panggilan along =)

mula-mula along lahir semua orang excited. maklumla cucu sulong. aku ingat lagi masa along lahir hari tu last day aku exam PMR . best gila aku time tu sebab boleh jaga anak buah aku ni. mak aku lagi la double excited. awal-awal lagi dah pergi jaga kakak aku kat sabah sebab time tu kakak aku still mengajar kat sabah. nak harapkan abang ipar aku sorang memang tak la kan. lagipun nak sambut anak sulung. 

tu cerita enam tahun lepas la. alhamdulillah sekarang along dah ada 2 orang adik. tahun depan along dapat sorang lagi adik. makin seronok la dia membuli adik-adik. mentang-mentang la adik-adik along semua pompuan =)

along ni dari kecik lagi dah tunjuk kebijaksanaan dia tau. umur 4 tahun dah ingat ayat-ayat lazim sebab mama dengan abah dia selalu pasang time dalam kereta. masuk umur 5 tahun dah pandai baca. tu part yang paling tak best sebab kami mak-mak sedara yang nakal ni dah tak boleh menipu haha. tu bijak dari segi macam tu. kalau bab2 laptop, ipad, telepon yang canggih-canggih tu tak payah cakap la. dapat kat dia 2 minit ja dah semua dia explore. paling takleh blah siap dah pandai message pastu kacau mak-mak sedara dia :p

bila dah makin besar ni makin banyak karenah pulak budak sorang ni haha. makin matured lettew. nak kiss-kiss mulut dengan aku pun dia dah malu sekarang kekeke. tapi.......................








terkejut beruk aku tengok along dok posing sorang-sorang dalam kamera aku . macam-macam gaya pulak tu dia buat. bajet cute pulak  hahaha. aku tunjuk dekat kakak-kakak abang-abang aku semua gelak. tak dah kerja betul budak sorang ni


tak sabar nak tunggu along besar, mesti dia malu tengok gambar-gambar dia macam ni muehehehe. apa pun semoga cita-cita along nak jadi doktor tercapai suatu hari nanti.  selamat hari lahir yang ke-6 along arief imtiyaaz !


bye.




7 comments:

ieda said...

wahhh anak buah adik nie macho lahh .. pandai tuu pose2 macam nie ekeke .. lucu lakk ;)

azizah :) said...

meriah dgn anak2 buah..jenuh nak bg duit raya ni...hahahaha

nuyui a.k.a miss YUI said...

beshla ramai anak buah..hihi

are_lin@yu said...

bijak ni..trun dr mak dai kot..hihi

Tihara said...

mmg ada gaya doktor..mudah2an..gambo lat tu kemain lg macam model haa :)

shera haifa said...

wahh sakan bergambar.:)

BuDaK cOmOt said...

waaaahhhh...kecik² lagi dah pandai posing gituwww...hehehehe
dah besor ada gaya nampak macho nih!~

kami

Daisypath Anniversary tickers

i love my blog

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers