Monday, September 3, 2012

pengalaman berasaskan sekolah 4

Assalamualaikum =)

rasa macam mimpi pulak rupanya aku dah semester 4 sekarang. taun depan dah masuk sem 5 and yang paling penting dah kena praktikum. wuwuwu nebesnya aku.

btw, aku dah pun selamat pergi PBS ( pengalaman berasaskan sekolah) sebanyak 4 kali dan semuanya sekolah yang berbeza. untuk PBS yang ke-4 ni turn aku pulak bawak kawan-kawan balik rumah aku. maklumlah sebelum ni aku dah pergi rumah depa. tapi yang tak bestnya PBS kali ni dalam bulan puasa so dapat la aku bawak kawan-kawan aku tu berjalan sangat. sory kawan-kawan ! mak aku cakap nanti datang la lagi =)

kalau sebelum ni orang yang bawakkan aku tapi bila dah kawan-kawan aku datang rumah, terpaksa la aku jadi driver depa pulak walaupun aku tak cekap sangat. dah la kena bawak kereta manual, nasib baik depa semua bagi semangat . Alhamdulillah kami selamat pergi and balik selama 4 hari tu hahaha. macam lawak pulak bila ingat balik. macam-macam peristiwa yang aku fail time drive tetambah bila sampai kat bukit.


hari pertama pergi sekolah aku terlupa bawak kasut kehkehkeh. aku dah biasa drive pakai selipar hijau ni sampaikan pergi sekolah pun aku terlupa ambil kasut. nasib baik ayah aku ada. mekacih ayah!



macam biasa la kan. sampai je sekolah hari ahad tu terus kena pergi perhimpunan dulu. macam ni la aku beratur dulu, tapi sekarang dah boleh duduk kat kerusi cikgu hihihi. 



selama 4 hari aku kat sk pokok asam, aku sempat bermesra dengan budak 2 orang ni ja =)



dah habes buat kerja kami main batu seremban dengan budak-budak ni. dalam kes ni najwa la yang kena buli dengan budak-budak ni :p

time petang driver "terhebat" dengan selipar hijau tu bawak kawan-kawan pergi bazar =)



fiza hawa kata kat kedah jer ada sosej macam ni, kat sabak bernam mana ada muehehe.



minah and fira tengah cuba nak berbaik dengan kambing-kambing mak aku. muka macam takut habes hahaha. sila cuba lagi lain kali!



 kemain semangat lagi kawan-kawan aku ni kan,tapi fiza hawa yang paling gigih sekali petik buah rambutan tu. rezeki korang la datang rumah aku time buah ni bergayut lagi kat atas pokok. daebak! 



gadis-gadis kampung. sapa nak petik boleh la haha.



muka terpaksa tahan panas =)  6 tahun aku sekolah kat sini mana pernah bergambar pun kat sini, baru sekarang aku dapat peluang macam ni awww. teehee 


rasa macam pendek pulak entry aku kali ni. PBS sebelum ni kemain berjilid-jilid lagi aku update huhu. ok bye!




3 comments:

chinta... said...

huhuhu..seronoknya la aihhh

izan mama mia said...

Assalamualaikum cikgu..

hanida adnan said...

Salam, bakal cikgu ek. Good luck. Saya cikgu gak. By the way nama kita nak dekat sama.

kami

Daisypath Anniversary tickers

i love my blog

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers