Monday, April 16, 2012

tips : desktop background yang clean and clear

Assalamualaikum =)

aku rasa semua orang suka bersih kemas. ada ke orang yang benci dengan kekemasan? mungkin ada orang yang malas mengemas tapi tak mungkin ada orang yang benci keadaan kemas. tak mungkin? yah, mungkin jugak ;p

kemas bukan setakat untuk bilik, rumah, bilik darjah atau sebagainya. malah desktop kita juga perlu kemas. betul ke tidak? aku pernah jer tengok laptop kawan-kawan aku yang desktopnya masyaAllah pening kepala nak cari benda. kadang-kadang tuan punya laptop pun susah nak cari benda sebab desktop dah macam tong sampah hahaha. sory bukan nak mengata. kadang-kadang desktop aku pun macam tu jugak ;p

meh aku nak ajar satu cara macam mana nak kemaskan desktop yang hari-hari kita pandang. 

caranya mudah jer. kau search jer kat google image "desktop background". macam-macam spesis ada. lepas tu gunakanla kekreatifan untuk susun icons kat desktop tu. sebelum tu pastikan tukar dulu setting auto arrange icons dengan align icons to grid. lepas tu baru boleh susun icons ikut suka hati =)



contoh yang pertama. cantik bukan? 


contoh kedua. icons di sepanjang jalan


contoh ketiga. nampak macam serabut sikit hehehe.



contoh keempat. nampak smart sikit 



contoh kelima. semua icons kat atas rak :)



contoh keenam. kemas tak?


ok dah tengok gambar-gambar di atas? seronok dengan background desktop baru sekarang. sedap mata memandang hehehe. nak jumpa background yang matching bukang senang. kadang-kadang kena guna macam-macam keyword contohnya tidy desktop background, clean desktop background, natural desktop background macam-macan lagi la baru boleh jumpa semua tu. 

renung-renungkan dan selamat beramal.  bye!


4 comments:

FasiHaH SupiaN said...

eh eh awak bagi kite idea yang sangat best!! sebab desktop kita memangggggggggggg serabut! -.-''

nida husna said...

hahahaha. apa lagi buat la sekarang :)

ijat said...

mna awk cri wallpaper tu ea? cantik la. ska222 :)

ijat said...

mna ea cri wallpaper tu? ska la.. cantik22

kami

Daisypath Anniversary tickers

i love my blog

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers