Friday, March 30, 2012

cendol bakar sabak bernam

Assalamualaikum =)

dulu-dulu aku tak suka sangat makan cendol. sejak dua menjak ni ja pantang nampak cendol mesti nak makan. tapi takda la mengidam sampai meleleh air liur mak ngah =)

kisahnyer masa aku, minah and fira on the way dari kl nak pergi rumah fiza kami terserempak dengan gerai cendol bakar. mula-mula kami dah nampak iklan gerai ni lebih kurang 500m sebelum tu. masing-masing excited tapi tak rasa sangat pun nak berhenti. sekali tengok kat gerai tu punya la ramai orang so, kami bertiga pun teruja la nak rasa dia punya cendol.



punya excited nak makan cendol bakar. tak pernah aku makan cendol yang dibakar sebelum ni. tambah pulak orang ramai gila. paling special sekali kita beli lepas tu boleh tambah lagi. mana nak dapat benda free macam ni



nak beratur tunggu turn pun punya la lambat. nasib baik masa kami sampai ada lagi satu meja kosong. kalau tak, tak dapat la den merasa cendol bakar.



layan diri tu maksudnya boleh ambil sendiri kuih-kuih yang ada kat gerai ni. bukan layan diri buat cendol yer



pemurah betul encik bakar ni. sekali baru aku perasan rupanya bukan cendol tu dibakar tapi cendol yang dijual oleh bakar hahahaha. ok, aku tertipu dengan propaganda encik bakar!



apron pun kemain lagi " house of cendol"



ni la rupanya cendol yang mati-mati aku ingat betul-betul dibakar. boleh tahan la jugak rasa dia tapi tetap tak boleh lawan cendol yang aku makan kat melaka hari tu. tapi santan dalam cendol ni memang kaw-kaw punya pekat la. mula-mula aku makan rasa manis nak mampos so, aku pun pergi la refill ais lagi. nak refill cendol lagi memang tak la. makan semangkuk tu pun dah kenyang.


ok babai



7 comments:

Ana Farhana said...

cendol satu,bungkus!

ieda said...

wahhhhhhhh terasa sejukk kat tekak akak nie ;)

Hana Shiro said...

HEHEH mati2 ingat cendol tu hitam ke ape...

<-- tetaop xsuka cendol...xsedap >_<

tiefazatie said...

mati2 ingat cendol tue kena bakar!hahaha

MamaEma said...

wow, sedap makan cendol time cuaca panas-panas begini

nida husna said...

selamat menikmati cendol. huhuhu

noornazuha said...

nampak sedap..x penah try..bru 1st time dengar.....

kami

Daisypath Anniversary tickers

i love my blog

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers