Wednesday, August 1, 2012

menu berbuka yang penuh drama HAHA!

assalamualaikum =)



kalau hari-hari sebelum ni aku dengan rahmah pergi kafe beli makanan untuk berbuka, tapi hari ni kami plan tak mau beli makanan kafe. sekali sekala nak jugak ubah selera makan. kalau hari-hari order kat kafe boring jugak huhu. kan best kalau duduk kat rumah. tak payah aku susah payah fikir nak makan apa. mak aku kan ada =) tu pun kalau mak aku yang nak masaklah. selalu kalau aku ada kat rumah, aku yang kena masakkan untuk mak and ayah aku. practise untuk jadi bini orang lettue * heeee.

oleh kerana kami tak order makanan kat kafe, makanya hari ni aku dengan rahmah plan nak makan dominos pizza lah konon sebab selera tekak kami hari ni ala-ala mat salih sikit =) punya la confident dengan plan tu walhal kami 2 orang tak pernah lagi order dominos pizza sendiri. sebelum ni kami makan jer tapi orang lain yang orderkan.

mula-mula kami buka puasa dengan kuih jer dulu, lepas maghrib baru call dominos. untung ada delivery, kalau kami nak keluar berbuka kat luar memang taklah. susah nak keluar berdua jer.

tapi kan...... aku geram sangat dengan dominos sebab dia tipuuuuuu. mula-mula kami call lepas tu dia mintak alamat kami then janji nak call balik dalam masa 5 minit. fine, kali pertama operator tu call balik dan bagitau kat area kami ni tak da delivery. sah-sah dia tipu sebab sebelum ni kami dah pernah order. bukan sekali tapi banyak kali dah awww =( 

memandangkan kami tak puas hati dengan operator dominos tu, kami pun call la sekali lagi then cakap kami dah pernah tempah sebelum ni, takkan tetiba kali ni takda pulak. lepas tu operator tu cakap " kami akan hubungi balik yer dalam masa 5 minit sebab nak check balik area kami ni ada delivery ke tak". kami tunggu dekat setengah jam tapi dia tak call balik pun. lepas tu kami call lagi sekali then operator tu tetap suruh tunggu 5 minit. haish geram betul aku. kami tunggu dari pukul 7.30 sampai kul 9 still tak da respon dari dominos. memang nak kena boikot dengan aku kan kehkehkeh.

lepas tu rahmah pun suruh call pizz hut jer. padan muka dominos, hilang pelanggan korang malam ni. baik dari awal lagi kami order pizza hut. lagi senang, tak banyak songeh macam dominos tu. 



pizza hut =) kenyang aku makan beliau malam ni. baik aku order pizza hut je lepas ni sebab dah merajuk dengan dominos



chicken wings. dah selamat masuk dalam perut aku dengan rahmah



garlic bread



mushroom sup. ada hikmah kami tak dapat order dominos sebab kami dapat mushroom sup yang sedap ni =)



rahmah suruh aku letak resit ni dalam blog sebab ada nama dia kat situ hahaha. layankan jela



geram dengan dominos punya pasal habes aku gumpal-gumpalkan pamphlet yang depa bagi. padan muka kikiki



ok, aku dah kenyang makan pizza hut malam ni walaupun pizza ada lebih banyak lagi. bye !



4 comments:

ADZA IRDAWATI aka MAK DARA said...

mak dara pun pernah kena dengan dominos pizza jugak.. lebih dari 2 jam order tak sampai2.. berkali2 call mintak tunggu ckp ada masalah teknikal lah terus pangkah dominos sampai skrg hehehe

MamaEma said...

akak pun tak pernah makan dominos pizza...

nida husna said...

kita pakat boikot dominos sekarang hehehe =)

Pengumpul Lirik Lagu said...

sedapnyer ayam tuh..huhu

kami

Daisypath Anniversary tickers

i love my blog

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers