Wednesday, November 2, 2011

anakku brain tumor

Assalamualaikum =)

air mataku turun bagaikan air hujan. hujan yang turun bagaikan mutiara. sob3. muktamad aku tak balik raya haji ni. kalau nak balik aku memang dah chow malam ni lagi. tapi memandangkan aku ada sorang adik kesayangan kat sini jadi terpaksa la aku postpone aku punya keinginan nak balik. nak balik boleh tapi rasa macam tak berbaloi pulak sebab kalau nak balik aku kena balik dengan adik aku hari sabtu ni. lepas tu isnin aku kena mai sini balik. heeei. sat sangat cutinya. dah la kamis tu pulak aku final exam. kalo tak exam memang aku redah balik ja. takpela mak ayah aku pun tak da kat rumah. tak rugi sangat kot. huhuhu. sedapkan hati ja ni.

sebenarnya dah lama aku nak review pasal anakku brain tumor ni. bukan anak aku wei. bukan2. aku belum kawen lagi ni cena nak proses anak. muahahaha. 

actually anakku brain tumor ni tajuk buku yang aku baca. kisah benar pasal anak seorang anggota kumpulan Raihan. Che Imran. buku tu isteri dia yang tulis. sedih wei baca buku tu. bayangkan kalau anak sendiri ada brain tumor. dah la antara penyakit yang bahaya gila. boleh bawak maut woo. tak payah anak sendiri. kalau adik beradik sendiri pun taktau nak cakap apa dah. 

buku ni bukan ja cerita pasal kisah Aqi, anak Che Imran dan isteri iaitu Isyah Radhiah Idris. tapi banyak jugak pengajaran yang boleh aku dapat. yang penting bila aku baca buku ni rasa macam nak anak ramai2 ja. hahaha. bukan aku gatai wei tapi cuba baca sendiri. aku memang tersangat kagum cara Che Imran dan isteri dia didik anak2. semuanya soleh dan solehah. dah tu anak depa semua kecik2 lagi. dah la sampai 8 orang. serius aku nak anak ramai. tapi bukan senang nak didik anak macam depa. nampaknya aku kena pi menuntut kat depa ni sebelum kawen. ekekeke

aku bukan model sebenar buku ni. :)
tq beliau sebab bagi kite buku ni. lepas ni nak lagi ea. hahaha

aku memang setuju sangat la cara depa rawat Aqi. harap2 Aqi dapat sembuh sepenuhnya. aku taktau la pulak apa perkembangan Aqi sekarang ni sebab story ni baru sangat. dalam tahun ni jugak. haish. feeling habes aku baca buku ni. maklumla. ni kan cerita betul. aku pun teruja gak nak tau.hehehe

satu lagi aku nak tambah. dalam buku ni ada banyak jugak doa2 yang sangat2 berguna.  

okla. aku stop dulu. tata





2 comments:

ain farahin said...

dh baca!buku tu bgus dijadikan sumber rujukan kepada ibubapa!

mamaNoriz said...

akak tahu psl ni masa kuar di majalah awal tahun ni dulu..

mmg sedih sgt,
ia beri penagjaran dan ketabahan pd parents cam akak ni...huhu

semoga kedaaan anak dia makin baik...aminnn

kami

Daisypath Anniversary tickers

i love my blog

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers