Saturday, January 5, 2013

simptom rindu dah datang

Assalamualaikum =)


petang tadi mak call dari kampung. lega sikit dah dengar suara mak. biasalah, kampung tak da line. kalau aku yang call mak memang tak dapat la. jadi macam mana pun kena tunggu mak yang call. dah nasib macam ni sobsob. walaupun baru 5 hari kat bangi tapi dah start rindu mak ayah anak-anak buah. kalau la aku ada sayap ajaib boleh terbang balik rumah kan bagus :'(

tapi bila ingat balik pesanan mak suruh belajar elok-elok kat sini terus rasa terubat sikit. adat orang menuntut ilmu. memang kena berkorban sikit. insha Allah, usaha kita akan dibalas oleh Allah kelak !

setiap kali teringat kat family aku akan tengok balik  gambar depa. masa tengah tengok tadi tetiba terserempak pulak dengan gambar anak-anak buah  yang aku ambil by using nikon D90 . konon-konon macam photoG pro gittew muehehe. nasib baik anak-anak kakak aku ni memang gila camera. jadi senang la aku nak shoot depa.



budak 3 orang yang selalu buat aku menangis nak balik rumah wuwuwu. rindu wooo



along and muna. gambar kat dalam bilik. masa ni si muna ni sibuk sangat nak pakai tudung, lepas tu paksa aku tangkap gambar



durratul munawwarah



tadi kemain pakai tudung tiba-tiba seksi pulak. habes nak parut kat betis kehkehkeh. 



peace versi nur syifa' mawaddah



my lovely niece


muna yang paling pandai bergaya. tak payah suruh, ada jer idea dia nak posing



geram aku tengok budak ni. rasa macam nak gigit-gigit jer :p



3 beradik. time ni aku suruh syifa' pegang kertas tu gak tapi dia tak nak. 



kakak muna



bukti depan mata along tengah cubit syifa' sebab taknak tengok camera haha. kesian syifa' . lepas tu along pulak kena dengan aku



muka along serius jer sebab lepas kena marah buat adik. terus tak handsome. spoil betul =)



muna jer tak kisah dengan orang. janji depan camera senyum tak berhenti.



cute memang cute. size badan pun cute puahahaha.



macam-macam gaya si muna ni


syifa' buat hal sendiri jer kat belakang tu


muka takleh blah langsung along ni. dia memang fail la kalau suruh senyum depan camera. kalau buat muka serious dia pandai la



setelah aku paksa, jadi la sikit senyuman along tu. lepas tu syifa' pulak tetiba datang peluk along dia hehehe.



part yang paling along suka. tapi aku tengok selekeh la pulak. baju lain seluar lain :)



along and muna















baru lepas gaduh. sebab tu muka masam jer


yang ni memang betul-betul nangis ni tapi aku tak ingat sebab apa dia nangis


muna dah ceria balik lepas aku pujuk


syifa pun dah ceria balik. at the end along jer terus balik sebab merajuk tak habes lagi hahaha. macam-macam kerenah anak-anak buah aku ni. ni baru 3 orang, kalau semua anak buah aku balik  lagi kecoh. rumah aku tu boleh jadi macam pasar malam.

gambo edit tak cantik huhu.

lepas jugak rindu aku lepas tengok gambo budak2 ni.semua gambo ni aku edit guna photoshop action. senang, mudah dan cepat :p . ok bye !




2 comments:

Ana Farhana said...

pakai photoshop ekk yg crop gambar dari background tu? gambar yg last ni

Nida Husna said...

aah, pakai photoshop =)

kami

Daisypath Anniversary tickers

i love my blog

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers