Tuesday, March 29, 2011

cuti-cuti malaysia @ kuala terengganu & Taman Tamadun islam

Assalamualaikum

kali ni story pasal 2nd day trip to KT.. tired but still happy to continue our journey.. maklumla Terengganu kite ni dah makin maju.. aku pulak datang masa darjah 5 dulu ja..kikikiki
hari kedua ni best sikit sebab banyak sikit berjalannya..


pukul 11 check out hotel


oleh kerana semalam tak dapat den nak bergambar kat sini sebab ramai sangat mat2 rempi so, hari ni kami posing kat sini puas2.. night view lagi cantik actually..



why my face like budak2 eh..ke perasaan aku jer..kikiki



seba kuning dari kepala sampai ke kaki macam Pua Cu Kang dah..



dari dataran shahbandar kami berjalan sampai ler bazar warisan ni..tapi kami tak masuk sini dulu..our 1st destination is Pasar Payang



fira dok membeli bakul yang comel


lepas dah penat2 and berpeluh semua kat Pasar Payang tu apa lagi masa untuk isi tangki la masing2 pulak kat Restoran Terapung..



lepas makan singgah jap kat Bazar Warisan lepas tu bergambar sekeping dua..yelaa tu sekeping dua..walhal berkeping2..hikhikhik



dok menunggu bas nak pergi ke Taman Tamadun Islam.. time ni driver bas tengah semayang jumaat


setting kamera then berpura2 kejap..


such a cute ship..kreatif betol sape yang bina kapal comel ni..



unique bus.. it is made from wood..kat Terengganu jer kot boleh jumpa bas yang cantik macam ni..bertuah aku dapat naik




dak Fira kata bas ni dulu untuk pelancong, tapi sekarang orang tempatan yang ramai guna perkhidmatan ni..memang unique..seat pon daripada kayu




i like this view.. kalo tak silap aku ni Istana Maziah..kalo salah tatau la..hehehehe



dah sampai kat Taman Tamadun Islam..our tourist guard dok membeli tiket tuh..RM 15 for one person..nak masuk sini siap dapat passport lagi taw dan jugak voucher makan rm3 voucher souvenir rm2..



kawan2 aku kata kat sini ada replika2 masjid seluruh dunia, so aku ingat replika2 yang dalam bekas kaca tu..sekali tengok rupanya2 macam ni..kikikiki



ni kat masjid negara..comel2 jer masjidnya..i like youuuuu..




lihatlah muka2 mereka ni..



ni masjid apa entah..kecil molek jer..



ni pon aku tatau masjid apa..tapi masjid ni boleh masuk..cantik kan..





ini la masjid Samarra yang terletak di Iraq..macam menara pon ada





dah nak balik ni.. ada lagi 2 3 buah masjid yang tak sempat kami tengok dari dekat sebab kul 5 bas dah sampai..takut terlepas pulak kang..



kat sini kami naik bas ke Dungun untuk menunaikan hajat sebenar ke Terengganu ni..bubui Kuala Terengganu..


mood saya amat gembira dapat publish lagi satu post hari ni..sekarang saya nak sambung menonton cerita Boys Before Flower pulak..tata

7 comments:

IJAT360 said...

wah bestnyer jenjalan..^_^tp sayang la,masjid cantik2 tapi untuk buat tempat melancong je.=(

Tok Esah said...

wah, dth ganu upenye!! ehhe ganu lawa doh leni,.. hahaks.. kalau tahu dtg ganu, ajak main umah!! hehhe

hurm, masjid2 kat taman tamadun tu bukan nak solat, wat monumen,... kalau nk solat, masjid kristal je lah!! uhuu nice!!

bila blog bercerita said...

hamboiiii....gambaw skan yee dieee....weee~

maicomel said...

bestnye...xtahu plak byk tempat menarik kat trangganu...nak gi lah skali...awakkk...nanti follow my blog ye...ahaks...http://maifunnygirl.blogspot.com/

nida husna said...

ijat : tu la,, rasa mcm tganu plg byk masjid,, :)

NabiLLa NaSir said...

nice trip =)
salam perkenalan

nida husna said...

tok esah: lah nape tak ckp tok esah org ganu,,hehehe

kami

Daisypath Anniversary tickers

i love my blog

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers