Monday, October 22, 2012

cuti-cuti malaysia@melaka (1)

assalamualaikum =)



selamat pagi selasa semua. hari ni kite boleh rilex sebab minggu ni study week. jadi kelas dah tak da. kawan-kawan kite pun ramai yang dah balik. tinggal kite je kat sini sobsobsob. kite balik rumah esok sekali dengan adik kite kat smap kajang. kalau tak da adik kite kat sini dah lama kite balik =)

ah penat nak kite-kite dah, hujung minggu lepas aku dengan classmate aku pergi bercuti dekat melaka. kami bertolak hari jumaat malam, balik maktab hari ahad petang. dah lama kami plan nak pergi melaka ramai-ramai tapi kali ni baru plan kami terlaksana. sebelum ni macam-macam halangan ada muehehe.

malam jumaat tu sampai jer kami terus tidur sebab kami bertolak pun dah lambat gak, jadi sampai pun lambat la. kami tidur kat rumah aminah halim. rumah dia tu tak da orang duduk pun sebab family dia semua kat key ell.



hari sabtu. lepas jer solat subuh kami terus masuk dapur buat sarapan sebelum pergi jalan-jalan



ni lah muka anak-anak dara yang buat sarapan pagi tu sambil dipantau oleh mak aminah yang pakai baju kurung tu hihihi



separuh kat dapur separuh lagi bergosip hihihi. yelah kalau semua nak masuk dapur mana muat kan




akhirnya mee goreng siap :p



cekodok ikan bilis



dak laki kelas aku yang ikut 3 orang ni jer. memandangkan depa laki, jadi depa tak leh makan dengan kami :p



my classmate and mak aminah. rasa macam 1 family jer time ni muehehe


lepas makan, siap-siap semua dalam pukul 10.30 kami bertolak. excited jer time ni sebab sebelum ni aku pegi melaka pun dekat rumah minah jer. rumah dia kat paya rumput



destinasi pertama, taman buaya



lepas bayar tiket. memasing kena pakai gelang kat tangan =)



buaya pertama yang kami jumpa kat pintu masuk. time ni semua dah excited sebab buaya tu besar gedabak. tapi buaya awet lah, bukan buaya hidup pun



ada jugak 1 malaysia kat sini haha



awat serius sangat kawan-kawan aku ni. memasing fokus kot kan ekekeke



haaaa nah kau. buaya ni lagi besau dari yang awet tadi. tengok buaya ni asyik tidur jer sampai aku pun kompius dia hidup ke tak sebenarnya kahkahkah. sekali dia bangun baru kau tahu. 



i lap lap lap my classmate. dah 3 tahun kami jadi classmate. rasa macam adik beradik pun ada. tapi kadang-kadang tu gaduh gak hihihi.



aminah aka my driver dengan anak sepupu dia. budak ni tolong jadi tourist guide kami hari tu sebab dia memang anak jati melakau =)



cikgu-cikgu excited tengok buaya hehehe.



kemain lagi kawan-kawan aku ni 



sepatutnya kami sekelas ada 18 orang tapi 3 orang lagi tak datang. sorang excident, sorang lagi tak tau pergi mana, sorang lagi dah jadi bini orang memang susah sikit nak berjalan dengan orang bujang macam kami :)



kami masuk rumah hantu. terkezut beruk kami tengah syok nak posing kat sini tiba-tiba hantu kat belakang tu bergerak. habes terlompat kami semua. haish emang dasar hantu betul la kahkahkah.



rumah hantu ni memang seram betul. macam-macam spesis hantu ada 



lepas tu kami naik keretapi pulak. kononnya nak tengok dinasor tapi tak best langsung. rumah hantu lagi best =)



lepas dah puas jalan-jalan kat taman buaya kami pergi masjid apa entah untuk solat jamak zohor dengan asar. view kat masjid ni cantik sangat-sangat. best !


peace ! 


cantik sangat masjid ni. foreigner pun ramai yang dok ambil gambar



amboi, kemain lagi budak-budak ni posing. kalah aku tau 



lepas tu kami bergerak pergi tempat lain pulak.



to be continued.. bye!



7 comments:

Eyeme said...

cekgu cekgi g rombongan tanpa anak murid..hihihi

wahida said...

rumah hantu melaka mmg seram kan...pernah pegi dulu...rasa serik nak masuk lagi...hahaha....

Nida Husna said...

Eyeme : bwk anak murid xbest hehe

Nida Husna said...

wahida : aah, mmg seram sgt. ktorg pun cam nyesal jer masuk kikiki

:: Mrs.Eady :: said...

serammmm!!1

ana said...

suka sgt tgk blog nih, cantikk !

bestnyeee pergi jalan2.. i love jalan2.. hee

mia izzati said...

windunyaa nak berjalan2..lama tak jalan makan hangin hehe

kami

Daisypath Anniversary tickers

i love my blog

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers