Monday, October 29, 2012

cuti-cuti malaysia @ melaka part 2

Assalamualaikum =)



lepas solat kami terus pergi makan kat foodcourt mall apa entah. haiyaak aku memang spastik betul la bab nama-nama tempat ni ekeke.



brothers =)



lepas makan kami jalan-jalan kat dalam mall tu kejap. best gila tempat ni. barang pun boleh tahan murah. tapi bercuti dihujung sem aku boleh cuci mata jela =)




lepas tu kami jalan-jalan kat tengah bandar melaka pulak. best wooo



dekat kincir angin



adik-adik aku ja semua ni sebab aku lahir bulan 1 huehuehue



yeay dapat pergi jonker walk. first time aku sampai sini



masuk kat kawasan ni rasa macam aku kat Hong Kong pun ada 



dengan gajah pun sempat lagi :p



kami semua super women tahu? kehkehkeh



banyak beno gambau kami kat sini. nasib la cameraman hari tu 



hai, saya la budak excited sebab dapat sampai kat jonker walk. selama ni tengok dalam TV jer :)



dah penat berjalan kami berhenti rilex sekejap



macam nak jadi model ubat gigi jer Fira and Aida ni. kemain semangat lagi depa punya senyum tu



dah berjalan satu round kat jonker walk, kami naik kat tempat yang ada meriam banyak-banyak tu. nama apa tah tempat ni



weeewit. fiza tengah posing tuuuuuuu



budak tak suka bergambar. kena paksa baru nak



peace !


gadis-gadis pilihan



dekat kincir air



lepas tu kami naik muzium samudera pulak



sebelum masuk kami rilex kejap. lenguh kaki berjalan banyak sangat



fiza, fira rahmah, minah, nida



best woo kat dalam ni sebab air cond kuat muehehe.



konon nak jadi macam pahlawan kat belakang tu =)



aksi spontan kak nadia. boleh pulak dia pergi pegang janggut hang tuah . geli aku haha



mengada pulak aku tengok fira and fiza disitu hahaha



dah keluar dari muzium. tabik hormat sikit :p



pukul 8 malam kami naik river cruise pulak



kanak-kanak ribena dapat naik cruise. yeay !



yang ni pun kanak-kanak ribena jugak huhu. habis aku terkena air sungai nak tangkap gambar depa ni. 

lepas naik cruise kami pun balik. kena balik awal sebab mak aminah dah tunggu kat rumah. lagipun kami kan budak baik. tak elok keluar sampai tengah malam hewhewhew.



nampak tak? sebab kami parking kereta bawah pokok tak pasal-pasal dapat hadiah taik burung hari tu. dah la banyak gila hahahaha



geram pun ada dengan burung tu tapi lawak sebab 3 tiga biji kereta balik dengan taik burung kahkahkah.


esok tu pagi-pagi buta kami gotong royong cuci kereta ramai-ramai.
 to be continued.......

2 comments:

aminah halim said...

nak lg nak lg nak lg
hahaahah

Nida Husna said...

study woi study hahaha

kami

Daisypath Anniversary tickers

i love my blog

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers