Thursday, August 25, 2011

semangat selamat hari raya :)

Assalamualaikum =)

pejam celik pejam celik dah 25 hari kita puasa kan. rasa kejap jer. ada yang dah start cuti. tinggal aku jer sorang2 di perantauan ni. huhuhu. tipu jer. esok baru start cuti. esok jugak aku balik rumah. walaupun esok ada lagi satu kelas tapi otak jiwa dan raga aku semua dah ada kat rumah. tak sabar nak uli2 kuih raya dengan kakak2 dan adik2 aku. bestnya taun ni kakak ngan abang aku yang dah kawen pun raya ngan kami. tak macam taun lepas. sunyi jer rumah kalau tak da budak2.

sebelum balik esok aku dah shopping sikit. mana best kalau balik tangan kosong jer. hehehe

benda pertama yang aku beli. handbag untuk mak aku. boleh la mak aku bergaya lebih sikit raya ni. hohoho. yang penting harap2 mak aku suka la. test ibu2 ni aku taktau sangat.  tapi kat ayah aku tak tau nak beli apa. balik nanti la aku cari lain. 

ni pulak minyak wangi secret cents untuk 3orang kakak aku. untuk 3orang adik aku tunggu raya haji la pulak. bajet tak cukup. ekekeke. 

yang comel ni kasut raya aku. hahaha. mau kena ngutuk aku kalau aku pakai kasut ni. ni anak sedara aku punya. dia siap cakap lagi nak kasut yang warna pink pastu ada tumit. tak padan dengan budak umur 3 tahun. :)

hudoh gile muka aku yang ni
mood dok kat oversea jap. ngehngehngeh. tetiba aku terfikir kalaula aku belajar kat oversea macammana la keadaan aku time raya. mesti sedih gila. wuwuwuwu. bersyukurla dapat belajar kat Malaysia tercinta ni. nak balik pun senang.

oklah. aku nak packing barang pulak. kena kemaskan dua beg ni. satu beg balik kampung satu lagi nak gadai kat kawan aku sebab lepas raya ni aku akan bermastautin seminggu kat rumah kawan aku. seminggu aku kena pergi sekolah kat Keramat. 



5 comments:

MiYOKO SuKi said...

dulu bljr kt mesia..skang keja kt oversea...camne? still tak leh beraya kt kg gakk...

uwaaaa.....

btw, selamat hari raya husna

Pesona Algebra said...

wahh beg perfume sume ada . excellence, hehe.

Etong said...

wahh shopping raya tau. hehe slipar raya plg comel! hehe

difficult easy. said...

haha comel anak sedara. :P

azlina_muhammad said...

salam nida..kita singgah sini.....selamat hari raya:)

kami

Daisypath Anniversary tickers

i love my blog

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers