Monday, May 9, 2011

cuti-cuti malaysia @ mencari remis di pantai remis

Assalamualaikum =)

tolong2x. apehal sudah mau jadi dengan aku ni. sakit kepala. pening2. loya2. mengalahkan simptom orang mengandung. waduh2. terseksa betol. nak study pon habes hilang mood ni. tapi berblog boleh jer. ngeh3
aku excited nak story pasal aku pergi PD hari tu dengan kakak aku. kak aku bawak aku pergi pantai remis. ingat nak kelah2 jer. pastu tiba2 abang ipar aku ajak cari remis pulak. serius mula2 aku tak kenal pun rupa remis tu. bila kak aku tunjuk baru kenal. hehehe. aku kan kampung sikit. mana nak kenal.


kak aku sorang ni semangat dok membaca novel pulak. sebelum ni bukan layan sangat jiwang2 ni


usaha mencari remis diteruskan. aku tengok jer. malas kang hitam lagi muka aku kang. hahaha. kak aku pulak tak habes2 kata aku belagak. bukan belagak kak. adik malas sebenarnya. sakit tangan adik dok korek2 cari remis tu. :)


anak buah aku yang paling sombong. sikit tak mau ngan aku. nak sentuh sikit pon takleh. dia pon dok kalut mencari remis gak. aku suruh pandang kamera pon takmau dah.


inilah rupa remis tersebut. cantik !


siap ada tempat berteduh lagi. best3


ni yang aku suka. makan ala2 kampung gitu kat tepi pantai. kenyang perut =)


remis yang dah dibawa balik ke rumah dan dah siap dimasak oleh kak aku. 1st time aku makan ni. kalau makan satu2 tak rasa apa pun.


naaa. begini caranya dong. mula2 buat air asam. lepas tu buka banyak2. makan banyak2 baru rasa sikit. buka2 tu kerja kak aku. kerja aku makan jer. huahuahua. adik paling bertuah di abad ini. terima kasih kak. =)

ok dah. takmau tulis panjang2 dah. rasa loya. pening nak muntah2 semua ada sekarang ni. jangan pikir bukan2 yer. I am still virgin. haha. maybe cuaca yang sangat panas sekarang ni yang membuatkan aku jadi macam ni. uwaaaa. mak kakyong nak mak :)

12 comments:

Cik NuHa said...

ceit....entry anda kali ini,,mcm da ayt yg xbole blah...hahahhaah

ju said...

-i am still virgin-







haha
aku caya nida

nida husna said...

mizah : apa yg tak leh blah tu weh?

nida husna said...

ju: terima kasih kerana masih memberi kepercayaan kepada aku,muahahaha

syaza kelyza said...

wahhh . sama la kite . kalau kat pantai memang suka cari remis . hehehe :D

Dathin Scha said...

nice~

ouh iena said...

besh besh :))

nelly said...

wah ..deat p.remis dengan tempat nelly ~

SiS NaD said...

Salam Nida...

alamak, tetiba rindu nak makan gemis... Kitorang panggil gemis.. HuhU1`

nida husna said...

syaza: awak selalu cari remis kat pantai mana,hehe

bila blog bercerita said...

agak2 law crik gong2 ade x kak yong...??
errrr.....tau x...??huuu~~

nida husna said...

bila blog bercerita gong2 tu ape lak??

kami

Daisypath Anniversary tickers

i love my blog

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers