Saturday, January 15, 2011

sob3x..nak nangis

salam semua kawan2..how r u today??? harap2 sihat ea kamu2 sekalian..

Hari ni aku pergi melawat adik bongsu aku kat SMAP Kajang..maklumla ktorg ni kan bermastautin kat selangor ni..mak ayah aku pulak dok kat Kedah..so, agak susah la kan nak datang jenguk2 adik aku tuh..adik bongsu pulak tuh..kena la bagi perhatian lebih cket..nasib baik la ada aku and kak aku kat sini..boleh la jugak ganti mak ayah aku jadi waris dia..

kalo korg nak taw adik aku ni memang tiap2 minggu kena pergi jenguk dia..kalo tak jenuh la dengar dia menangis kat telepon..kadang2 tu tak sempat nak bagi salam pon terus jer cakap nak balik umah..nak tukar sekolah..muahahaha..lumrah budak form 1..lagi2 yang dok jauh kan..

mak aku cakap kalo dia tepon rumah soalan yang pertama yang dia tanya mesti pasal MRSM..dia dah pesan awal2 kalo dapat surat MRSM dia nak pergi sana..wawawa..senangnya hang dik..sapa yang nak bagi tukar..dah masuk SBP elok2 senang ja nak tukar yer..hahahaha..kesian..

part yang paling menyayat hati tengok dia tadi bila dia nak sangat ikut aku and kak aku balik..time tu dia dah tukar baju semua..walhal warden tak da pon..kalo tak dapat kebenaran warden mana boleh keluar suka2 hati ja kan..lagipon dah lewat ktorg pegi..kalo nak bawak kuar outing pon memang tak sempat la..pastu kak aku pon bagi la kaunseling kat dia cket2..tapi sayu ja tengok muka dia..mata dah merah..macam nak nangis..sekeras2 hati aku pon boleh tersentuh taw tengok muka dia tadi..terus rasa nyesal bila ingat balik part2 aku gaduh ngan dia kat umah..wawawawa..air mata aku da menitis ni..:))

dah la dia adik yang bongsu..tak pernah renggang ngan mak aku..mak aku kat umah tu pon asyik pesan kat aku and kak aku suruh pegi kat dia tiap2 minggu..hahaha..awal2 ni layankan la..nanti dah lama2 ok kot..

last2 tadi nasib baik la adik aku tu mengalah jugak..dia tak jadi ikut kami balik lepas dikaunselingkan oleh kak aku..tapi dia dah bagi syarat minggu depan mesti pegi amik dia..hahaha..kesian sangat2 la kat dia..adik, k.yong mintak maaf taw sebab tak bawak adik balik tadi..bukan apa esok kak dayah takleh antaq adik..minggu depan pulak ea adik..peace !


sekolah adik aku..baik2 ja budak2 kat sini..semua pakai tudung labuh..yelaaa kan masih di alam perkolahan..dah kuar masuk u nanti taw la mcm mana..:))


padang tempat budak2 beriadah..besau jugak




budak ni baru balik ke hostel..aku main snap ja..huahaha

*
*
*
ok2 habes entri sedih

lepas pegi kat adik aku tadi ktorg singgah dulu kat satay kajang..
makan pon teringat adik aku..sob3x


ni la kak aku merangkap pembantu peribadi aku sepanjang aku hidup kat IPG ni..
hahaha..sape suruh blaja dekat ngan aku kan..


playground..kalo jadi budak2 best la main kat sini :))
*
*
lepas pegi satay kajang ktorg pegi sungai besi pulak..pegi rumah kak kawan kak aku yg ikut jugak hari ni(phm x??haha) ..sebab dah tersalah jalan..mulanya nak pegi Putrajaya terus..tgk2 sampai sungai besi



kat Putrajaya..brenti kat tepi jambatan tu n snap pic..

okla aku merapu takat ni dulu..tata

2 comments:

Pangkah Bulat said...

sorry to interupted..


Just blogwalking from PangkahBulat!!!
Jom layan entry terbaru!!!
http://pangkahbulat.blogspot.com/

nida husna said...

pangkah bulat,,oke2,,nti aai melawat,,ekeke

kami

Daisypath Anniversary tickers

i love my blog

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers