Tuesday, July 19, 2011

Genting! genting! genting!

Assalamualaikum =)

sumpah 20 tahun aku hidup tak pernah walau sekali aku jejakkan kaki ke Genting Highland. berangan pun tak pernah. kalau Cameroon Highland tu ada la jugak 2 3 kali aku pergi. dulu kalau aku ajak family aku pergi Genting jer mesti abang2 sibuk jer kata. tak payah la pergi Genting tu. bukan best pun. tempat orang berseronok jer. huh! TAK BEST langsung. memang la orang pergi sebab nak berseronok. betol tak? hehehe

bila dah besar. dah ada duit sendiri sikit2 mula la sibuk ajak kawan2 pulak. family tak mau. tapi kawan2 mau. sebenarnya aku and kawan2 aku dok merancang nak pergi Genting ni dah lama. cuma tak pernah kesampaian. ada ja halangan. sibuk dengan assigment la. program kat maktab la. sibuk nak balik kampung la. macam2 hal.

tapi InsyaAllah taun ni impian tu akan terlaksana jugak. setelah sekian lama dok merancang. ngehngehngeh. sementara assigment belum dapat. program kat maktab pun takda minggu ni. boleh la guna masa yang ada untuk ke Genting. yeeeay (*_*). harap2 semuanya tercapai dalam minggu ni. tidur malam pun dah tak berapa nak lena asyik terfikir pasal Genting. lalala. melampau gila!


Genting Higland Theme Park. nantikan kedatangan aku. entah aku berani ke tidak nak main roller coaster bagai. maklumla aku ni memang manusia yang teramat gayat. main kat Times Square pun rasa macam kat planet lain dah. muka pucat jangan di kata la. hahaha.


tak sabo jugak nak naik cable car ni. tapi takut aku takleh tengok bawah ja. ngeri! :p



Hotel Awana Genting Highland. dah pun di tempah. 


antara kemudahan kat bilik yang aku ngan kawan2 dah tempah. tunggu masa nak masuk jer. :)


ruang tamu. semua gambar ni dari google jer. tatau rupa sebenar macam mana lagi. nampak la bayangan dah sikit2. hehehe. memang tak sabar rasanya nak bersuka ria kat sana. maklumla Nida Husna kan tak pernah ke sana. dapat pergi sekali pun jadila :)


11 comments:

Mrs.Yie said...

wah..genting tu..mesti best ek.. :)

tiefazatie said...

bstnya...lama dh xgi nie..hihi

cik pha said...

genting.genting! bestnyee

nida husna said...

Mrs.Yie : memang best. hehehe

nida husna said...

tiefazatie : jom g sama2. hehe

nida husna said...

cik pha : tak sabo nak pegi ni. hehehe

eQuRlz said...

excited nyerrrrr die... hehehe.. pnh pergi.. tp jln2 kt luar jer.. hehe.. xmasuk pn theme park.. sbb time tu sje2 bosan xtau nk g mana..

nida husna said...

eQuRlz: memang excited. hehehe. tak pernah pergi langsung ni

mykhalis said...

duduk hotel tue..pergh..berapa ratus satu malam tue?

nida husna said...

mykhalis : ktorg dapat diskaun 50%. hehehe

tiefazatie said...

alo..jauh..hihi..beli FM byk2..hehe

kami

Daisypath Anniversary tickers

i love my blog

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers