Monday, July 25, 2011

cuti-cuti malaysia @ Genting Highland ( Part 1)


Assalamualaikum =)

macam tak percaya pulak aku dah pergi dan balik dari Genting. rasa macam baru buat planning ja. ekeke. pengalaman pahit manis sem ni dah berlalu. trip yang seterusnya kena tunggu sem yang seterusnya pulak la. sekarang ni dah ada kat maktab kena mengadap kerja2 yang bertimbun pulak. 
malas nak buat mukadimah banyak2 sebab kepala otak aku sekarang ni tengah goyang2 lagi. tak biasa dengan cuaca kat Bangi ni. panas sangat. maklumla kat Genting kan sejuk giless. :)

meh nak cerita sikit kronologi perjalanan aku dan kawan2 ke Genting
..............
....

tiket bas pon kena show gak. :p


muka hepi dok tunggu train

pukul 8am gerak dari maktab ke UKM Bangi. pastu naik train ke KL Sentral. 


dok tunggu bas ke Genting. excited jer

kami bertolak ke Genting pukul 11am


naik bas ni la. hihihihi


nampak tu? 1st time aku sampai Genting


kami sampai pukul 12. alahai. kejap sangat kat atas bas tu. tak sempat nak tido2

time ni dok menunggu bas ke hotel pulak


yeaaay. dah sampai hotel. macam ni rupanya hotel awana bila tengok depan mata sendiri. sebelum ni search google dulu. :)


minum2 dulu sebelum masuk hotel. sebab time ni bilik kami tengah di kemas. baik betul manager hotel ni. siap belanja air lagi kat kami 12 orang


harga setelah dapat diskaun 50%. kalau tak dapat diskaun tu jangan harap la kan kami nak duduk kat hotel ni. ekekeke


ni la dia manager hotel ni. merangkap abang sedara kepada kawan aku yang pakai shawl pink tu. sebab tu la kami dapat layanan istimewa sikit kat sini. hehehe. 


rupa bilik aku. kami duduk 4orang sebilik. 








view dari bilik. cantik woh. rasa nak duduk kat sini lama2. tak mau pi mana dah. kikikiki


yes. dapat voucher tengok Glitz. mula2 aku taktau pun Glitz tu apa. haha. dah dapat voucher ni sayang pulak kalau tak guna. :)

okla. esok aku sambung part 2 pulak. banyak keje nak kena buat ni. :)

2 comments:

mykhalis said...

camne nak berkenalan dengan manager hotel ni..cam baik hati je..

nida husna said...

mykhalis : dia abang sedara kawan sekelas ktorg. ekekeke

kami

Daisypath Anniversary tickers

i love my blog

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers