Thursday, July 7, 2011

BIG : derma darah

Assalamualaikum =)

kau tahu apa itu derma? derma ialah memberi sesuatu kepada seseorang yang memerlukan. tak kira la apa benda sekali pun. hehe. ok aku tipu ja. tu definisi daripada aku. definisi yang sebenarnya sila buka kamus dewan. ok!
hari ni aku terasa amat berbangga sekali. oooops macam riak pulak kan. hehehe. aku hepi la senang cerita sebab buat pertama kali dalam hidup aku dah derma darah. yeay! im a winner. ekekeke. budak2 kelas aku yang layak cuma 8 orang jer. termasuk aku. yang 10 orang lagi tu tak boleh sebab masalah2 tertentu la. ada yang darah tinggi. kurang zat besi. kurang hemoglobin dan jugak kurang berat. fuhh nasib baik aku cukup semua tuh :)

tengok orang kena check darah. time ni aku nervous taktau nak cakap dah. aku memang takut sikit dengan jarum ni.

eceh. senyum ja budak ni kan. mentang2 dah siap. time ni aku pon dalam proses dok derma darah dah. tapi takkan nak show muka aku pulak kan. macam tak manis pulak.kikikiki


ni la darah aku.tunjuk darah jer. muka takleh tunjuk.malu.lalalala. darah aku jenis A. sape lagi yang sama dengan aku??

bila dah siap semua nurse tu bagi vitamin. tapi bukan dia bagi semua ni ea. jenuh aku nak makan.hehehe


lepas tu dapat sijil. boleh balik tunjuk kat orang kampung =)


eh. ada jugak gambar yang tak da kena mengena.hohoho. sebenarnya aku sekarang kat UiTM Shah Alam. ada konvensyen guru muda. sampai hari ahad ni. bosan3

: tadi kat pintu pagar UiTM terserempak dengan Siti and Dato' K. esok ada majlis ngan Najib n Rosmah plak. bila la nak jumpa Nik Aziz . lalala


2 comments:

Syaza Kelyza said...

wow bestnyeee . syaza tak pernah derma darah lagi. teringin jugak.

EkaBukanMakcikKau said...

takutnya wehh aku tak akan layak untuk derma darah . haktuihjhhh darahku hidupku . huehuehueh

kami

Daisypath Anniversary tickers

i love my blog

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers