Friday, February 3, 2012

Pergerakan Puteri Islam Malaysia

Assalamualaikum =)

untuk tahun 2012 ni setiap pelajar semester 3 wajib involved dalam persatuan. kalau tak join persatuan ni boleh fail woo. so, mau tak mau aku pun kena la jugak pilih salah satu persatuan yang aku minat. and of course bukan puteri islam sebab aku dah bosan dengan puteri islam. aktiviti yang totally macam orang perempuan.haish serius boring beb kena belajar memasak, menjahit, melukis bagai. sah2 la aku tak minat semua tu. cuba bagi aku aktiviti daki gunung ke panjat pokok ke baru lasak beb!

untuk lari dari puteri islam punya fasal pilihan pertama aku dah tentu la pandu puteri sebab aku memang interested gila dengan uniform dia yang smart.pilihan kedua aku pengakap dan yang ketiga puteri islam. ceeeit dalam tak suka pun puteri islam tetap ada dalam senarai tapi tetap berdoa moga2 aku dapat pandu puteri or pengakap.aku letak puteri islam tu pun sebab nak buat syarat je nak bagi cukup 3 pilihan then ada la beberapa sebab kenapa aku tak pilih PBSM dan KRS huhu.

bila sampai jer hari keluar result aku dapat persatuan apa mau terkejut veruk gakla sebab nama aku ada dekat puteri islam hahaha. sebelum ni kemain excited lagi berangan nak pakai baju pandu puteri. angan2 hanya tinggal angan2. aku kena terima hakikat aku adalah puteri islam. bukan pandu puteri mahupun pengakap huhuhu.


ini la uniform rasmi puteri islam. insyaAllah sampai pencen jugak aku akan pakai unifom ni hahaha . tetiba rasa comel macam dak sekolah pulak =)
yeay ! kami semua satu agama satu akidah dan satu geng pergerakan puteri islam. majoriti dak pompuan kelas aku dapat puteri islam. dua orang jer pandu puteri. so, puteri islam menang la dalam kelas aku kehkehkeh. najib sila jangan salah faham yer. kami bukan puteri umno lalala :P
ni masa perjumpaan puteri islam yang ke3. memang semua suci2 dengan uniform yang putih bersih =)

see. same like school uniform cuma kain jer beza. comel u know comel kakaka.

mereka berdua ni pandu puteri tapi depa punya uniform belum siap. jadi puteri islam kan senang boleh beli baju sekolah yang dah siap. tak payah tempah2 dah. well, gud luck la aku ucapkan kat mak cik 2orang ni hehehe.


dah tiga kali pergi perjumpaan puteri islam and now aku dah sayang kat pergerakan puteri islam. syukur gak dapat puteri islam. banyak manfaat tahu? boleh gak aku tambahkan pengetahuan yang tak berapa banyak ni dan cuba buat yang terbaik dalam semua perkara yang baik2. cayalah nida!

oklah babai kawan2




12 comments:

miss faten said...

Puteri Islam pun oke jugak :)
Kedengaran macam wirawati yang menegakkan syiar Islam pun ada ;)

Apa-apapun, semoga puteri Islam ni akan membawa manfaat yang besar untuk cik empunya belog ^^

Eyeme said...

huhu..teringat masuk jugak puteri islam dulu2..sekali je g perjumpaan..pastu murtad..kain pun xnk pakai..nakal kemain..haha

ieda said...

kat sek dulu akak pun puteri islam
tapi sikit rock lahh
x tahu kenapa akak pilih puteri islam ekekeke

Diyana Norman said...

huhu dulu sekolah menengah je put3 islam... lepas tu bosan dah...

nida husna said...

time sekolah kite PBSM tu yg mula2 anti skit dgn PPIM. last2 kena jugak masuk.haha

seeha said...

dok belek2 gambar kat ats tu,terperasan yang ada gambar bdk sekolah pakai lencana maktab mahmud..husna ni bdk maahad ke??

nida husna said...

seeha : aah, kite maktab mahmud dulu. sama ke ngan awak?

seeha said...

ha'ah..siha maktab mahmud jugak.husna maahad mana ek??

seeha said...

yup..sama la kita..siha maahad kulim..husna maahad pendang ek?

nida husna said...

form 1-3 maahad pendang. 4-5 alor star.hehehe

seeha said...

tahun ni umo siha 20..nida??

nida husna said...

nida dah 21. tua setahun la dari seeha. hehehe. tak sangka plak bleh jumpa kawan maahad kat blog ni.

kami

Daisypath Anniversary tickers

i love my blog

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers