Sunday, February 26, 2012

cuti-cuti malaysia @ ABC Tanjong l Pantai Puteri

Assalamualaikum =)

tak sabar nak sambung story pasal trip aku ke melaka dengan dak Minah, dak Fira and dak Atun. semua dah bertukar jadi dak2 sebab aku dengar mak2 sedara dak minah semua sebut dak sebelum nama :) 


dak minah bawak kami bertiga makan kat ABC Tanjong. katanya ni tempat favourite dia. so kami pun ikut jala. nampak kedai simple ja tapi orang punya la ramai


macam warung biasa jer tapi makanan dia semua yang aku suka. geram sangat rasa macam nak order semua tapi taktau nak sumbat kat mana pulak. mulut ada satu tangki perut pun satu huhuhu.


dak Fira and dak Minah. sabo jer tunggu makanan


dak Atun and Dak Nida


sodap sangat sate ni. kalah sate kajang yang den selalu makan tu

coconut shake special a.k.a ayaq nyoq goncang dak Atun punya. rupa and rasa sama2 menarik :p


nyummy2. cendol yang sangat sedap. ada macam2 jenis pulak tu. cendol kacang dak Fira punya, cendol jagung yang dak Minah and cendol ais krim vanilla untuk aku huhuhu.



nah! kasi close up sikit. sampai sekarang aku terkenang lagi cendol ni.rasa dia yang lemak2 manis2 memang sedap wooo. tak pernah aku makan cendol sesedap ni. melaka memang the best la :)


dak Minah. sekejap ja dah licin semua makanan kami. otak2 satu bakul tu pun habes kami makan hahaha. otak2 kat sini memang terbaik =) insyaAllah ada rezeki aku nak ajak family aku pulak datang sini. 


dah kenyang dak Minah bawak kami ke Pantai Puteri pulak.tak sangka Melaka ada pantai yang cantik macam ni. 



dak Minah, dak Fira, dak Atun and dak Nida. tak da orang nak tolong ambilkan gambo kami, terpaksa la setting kamera sendiri. semua bertukar jadi hitam hahaha but i like this pic.



eeeuuw. tolong la jangan gedik macam ni lagi hahaha.


gaya macam tengah tunggu laki ja sorang2 =)



bubye. from Pantai Puteri with love hahaha bajet!


ada lagi story pasal melaka. esok aku sambung lagi (-_-)


6 comments:

sitihanisahali said...

sedap nye cendol tu.ade ice cream lg.

P#eoniX said...

cam sedap jew...gulp!!!!!

nida husna said...

sitihanisahali : mmg tu cendol ais cream. hehe

nida husna said...

P#eoniX : mmg sedap.hehhe

P#eoniX said...

sok2x ge sane nak trylah...hehehehe...

Anonymous said...

kampong aku ni..mmg bes pn.tiap2 mgu msti g kdai 2

kami

Daisypath Anniversary tickers

i love my blog

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers